Ami a fotót illeti, nem túl sikeres, de az étel maga a menyország. Biztos vagyok benne, hogy annak is ízleni fog, aki amúgy nem rajong a cékláért. Naaaagyon finom! :)
Hozzávalók (4 személyre):
- 60 dkg krumpli
- 30 dkg cékla
- 25 dkg liszt-a szóráshoz
- 15 dkg vaj
- 5 dkg parmezán sajt
- 3 dkg őrölt mák
- 1 tojás
- fél teáskanál őrölt szerecsendió
- só
Elkészítése:
- A krumplit, meg a céklát megmossuk, és külön-külön megfőzzük.
- Mindkettőt meghámozzuk, a céklát pürésítjük.
- A krumplit forrón áttörjük, majd összegyúrjuk tojással, liszttel, céklával, illetve sóval és szerecsendióval ízesítjük.
- Lisztezett felületen, adagonként 2 cm vastagságú rudakat sodrunk a tésztából, kb 3 cm-es darabokra felvágjuk, és mindenik darabot villával megmintázunk.
- Egy nagy edényben enyhén sós vizet forralunk, majd a galuskákat adagonként kifőzzük. Amikor a víz tetejére feljöttek, szűrőkanállal tésztaszűrőbe szedjük, és hagyjuk lecsöpögni.
- Serpenyőben vajat hevítünk, és a mákot hozzáadva, 1 percig pirítjuk.
- A galuskát összekavarjuk mákvajjal, majd sajtforgácsokkal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése