2015. szeptember 25., péntek

Céklás gnocchi mákvajjal és parmezánnal


Ami a fotót illeti, nem túl sikeres, de az étel maga a menyország. Biztos vagyok benne, hogy annak is ízleni fog, aki amúgy nem rajong a cékláért. Naaaagyon finom! :)

Hozzávalók (4 személyre):

  • 60 dkg krumpli
  • 30 dkg cékla
  • 25 dkg liszt-a szóráshoz 
  • 15 dkg vaj 
  • 5 dkg parmezán sajt 
  • 3 dkg őrölt mák 
  • 1 tojás 
  • fél teáskanál őrölt szerecsendió 
Elkészítése: 

  • A krumplit, meg a céklát megmossuk, és külön-külön megfőzzük. 
  • Mindkettőt meghámozzuk, a céklát pürésítjük. 
  • A krumplit forrón áttörjük, majd összegyúrjuk tojással, liszttel, céklával, illetve sóval és szerecsendióval ízesítjük. 
  • Lisztezett felületen, adagonként 2 cm vastagságú rudakat sodrunk a tésztából, kb 3 cm-es darabokra felvágjuk, és mindenik darabot villával megmintázunk. 
  • Egy nagy edényben enyhén sós vizet forralunk, majd a galuskákat adagonként kifőzzük. Amikor a víz tetejére feljöttek, szűrőkanállal tésztaszűrőbe szedjük, és hagyjuk lecsöpögni. 
  • Serpenyőben vajat hevítünk, és a mákot hozzáadva, 1 percig pirítjuk. 
  • A galuskát összekavarjuk mákvajjal, majd sajtforgácsokkal megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: