Ráérősebb reggelekre ajánlom ezt az ételt, amikor nemcsak úgy bekapunk valamit, hanem belefér egy kis kényeztetés is :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 tojás, 2 édeskömény gumó
- 10 dkg füstölt lazacszelet
- 15 dkg tejföl
- 4 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 citrom
- 0,7 dl kefír
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1-2 marék vegyes zöldfűszer, pl: kapor, metélőhagyma, petrezselyemzöld
- só
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Az egész tojásokat egy tálban villával elhabarjuk, hozzákavarunk tejfölet, tejet, és apróra vágott fűszereket. (keveset meghagyunk a tálaláshoz). Megsózzuk, majd 2 serpenyőben vajat és olajat hevítünk (2 dkg vajat és 1,5 evőkanál olajat).
- A tojsásos masszát két részre osztva 4-5 percig pirítjuk, ezután sütőbe toljuk, és további 10-15 percig sütjük, amíg a tojás elkészül.
- Közben összekavarjuk a maradék olajat (2 evőkanál) kefírrel, 1 evőkanálnyi citromlével, és pici sóval.
- Megpucoljuk az édesköményt, vékony csíkokra vágjuk, majd tálaláskor a kefíres öntettel összekavarjuk.
- Az omlett tetejét kirakjuk lazaccal, édeskömény salátával, megszórjuk fűszerekkel, és cikkekre vágott citrommal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése