A juhtúrót nagyon szeretjük, mindne formában, minden mennyiségben. Sült céklával is nagyon finom (most rengeteg cékla van a kertben), változatossá tehetjük a reggeliket, tízóraikat.
Hozzávalók:
- 30 dkg juhtúró
- 1 kisebb céklagumó (kb 10 dkg tisztítva)
- 5 evőkanál zsírszegény joghurt
- 2-3 teáskanál mustár
- 2 kisebb cikk fokhagyma
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1-2 teáskanál házi ételízesítő
- 1 csapott teáskanál méz
- kevés metélőhagyma (snidling)
- őrölt bors
Elkészítése:
- A céklát megmossuk, és héjastól alufóliába csomagoljuk. 200 fokos sütőben, tepsire téve, kb 40 perc alatt megpároljuk. Hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, és lereszeljük.
- Egy tálban összeturmixoljuk az összes hozzávalót, majd mézzel és mustárral tetszés szerint ízesítjük, hogy a kellőképpen beállítsuk az édes-savanykás ízt. T
- eljes kiörlésű kenyérrel, metélőhagymával megszórva fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése