2015. október 6., kedd

Zöldséges egytálétel bazsalikom krémmel


Egyszerű, az itthon fellelhető gyökrézöldségekből készült étel. Ám a bazsalikomos krém egyedivé varázsolja ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt. Érdemes kipróbálni :)

Hozzávalók 4 személyre: 


  • 50 dkg gyökérzöldség: sárgarépa, petrezselyem, karalábé 
  • 50 dkg sertéscomb 
  • 5 dkg füstölt sonka 
  • 1 hagyma 
  • 1,5 l zöldségalaplé (vagy víz és ételízesítő) 
  • 2 evőkanál kókuszzsír 
  • só, őrölt bors 

A bazsalikom krémhez: 

  • 20 dkg zsírszegény natúr joghurt 
  • 10 dkg zsírszegény tejföl
  • 8 dkg bazsalikomlevél
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • Egy fazékban kókuszzsírt melegítünk, majd megpároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk először a kockára vágott sonkát, keveset pirítjuk, ezután a hámozott, kockára vágott zöldségeket is beletesszük. 
  • Néhány percig kavargatva pároljuk, majd a kockára vágott húst hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük alaplével, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú tüzön, lefedve, kb 50 percig főzzük. 
  • Közben megmossuk a bazsalikomot (néhány levelet félreteszünk a díszítéshez), és a krémhez valókkal összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 
  • A zöldséges ételt forrón tálaljuk, a tetejére bazsalikom krémet öntünk, és a félretett levelekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: