Egyszerű, az itthon fellelhető gyökrézöldségekből készült étel. Ám a bazsalikomos krém egyedivé varázsolja ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt. Érdemes kipróbálni :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg gyökérzöldség: sárgarépa, petrezselyem, karalábé
- 50 dkg sertéscomb
- 5 dkg füstölt sonka
- 1 hagyma
- 1,5 l zöldségalaplé (vagy víz és ételízesítő)
- 2 evőkanál kókuszzsír
- só, őrölt bors
A bazsalikom krémhez:
- 20 dkg zsírszegény natúr joghurt
- 10 dkg zsírszegény tejföl
- 8 dkg bazsalikomlevél
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Egy fazékban kókuszzsírt melegítünk, majd megpároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk először a kockára vágott sonkát, keveset pirítjuk, ezután a hámozott, kockára vágott zöldségeket is beletesszük.
- Néhány percig kavargatva pároljuk, majd a kockára vágott húst hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük alaplével, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú tüzön, lefedve, kb 50 percig főzzük.
- Közben megmossuk a bazsalikomot (néhány levelet félreteszünk a díszítéshez), és a krémhez valókkal összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- A zöldséges ételt forrón tálaljuk, a tetejére bazsalikom krémet öntünk, és a félretett levelekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése