Harmónikus, kifinomult, frissítő ízek kavalkádja ez az étel. Nagyon szerettük, annál is inkább, mivel nagyon kedves barátaink társaságában fogyasztottuk el.
Hozzávalók:
- 50 dkg alsó csirkecomb
- 1 kg karfiol,
- 15 dkg barnarizs
- 2 narancs
- 3 kisebb lilahagyma
- 1 citrom
- 3 cikk fokhagyma
- 1-1 marék menta és petrezselyemlevél
- 2 dl olívaolaj
- 30 ml vörösbor ecet
- só
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
- Megmossuk, rózsáira szedjük a karfiolt, és egy alufóliával bélelet tepsire szórjuk. Összeforgatjuk 70 ml olajjal, 2 cikk hámozott, apróra vágott fokhagymával, a citrom reszelt héjával, illetve a fél citrom kifacsart levével. Ízlés szerint sózzuk, majd 35-40 percig sütjük, amíg a zöldség megpuhul. Ezután hűlni hagyjuk.
- A rizset háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben kb 45 perc alatt megfőzzük.
- Miközben fő a rizs, megmossuk, és szárazra töröljük a húst. Megsózzuk, 40 ml olajjal meglocsoljuk, és alufóliával bélelt tepsire téve, 30-40 perc alatt megsütjük.
- Apróra vágjuk a zöldfűszereket, majd a karfiollal együtt a rizshez kavarjuk, megsózzuk.
- Meghámozzuk és szeletekre vágjuk a hagymát.
- A narancs héját vastagon levágjuk, hogy a fehér részt eltávolítsuk, és kivágjuk a cikkeket (kifilézzük).
- A maradék olajat serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát 5-6 percig kavargatva pirítjuk, majd belekavarjuk a narancsot , és a maradék apróra vágott fokhagymát. A tűzről levesszük, meglocsoljuk borecettel, és ízlés szerint citromlével.
- A mártás felét a rizshez kavarjuk, a maradékot pedig a húsra kanalazzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése