Nem rajongok különösebben a lazacért, de nagy ritkán megeszem, ha úgy van elkészítve, hogy fogamra való. Ebben a formában szeretem, így bármikor szívesen megenném :)
Hozzávalók:
A salátához:
- 60 dkg füstölt lazacfilé
- 1 csokor bazsalikom
- 1 tojás
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál mustár
- 1 zöld citrom (lime)
- 2 evőkanál kókuszzsír
- só, őrölt bors
A salátához:
- 1 salátauborka
- 1 kisebb lilahagyma
- 4 evőkanál apróra vágott kapor
- 4 evőkanál citromlé
- 2 teáskanál nádcukor
- pici só, őrölt bors
Elkészítése:
- Elkészítjük a salátát: meghámozzuk az uborkát, meg a hagymát. Előbbit kockára, utóbbit pedig vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban összekavarjuk olajjal, citromlével, kaporral, sóval, borssal, cukorral.
- A halat hideg vízzel leöblítjük, szárazra töröljük. 40 dkg-ot apró kockára vágunk, a maradékot pedig késes robotgéppel pépesre aprítjuk (vagy ledaráljuk). Egy tálban összekavarjuk tojással, zsemlemorzsával, apróra vágott bazsalikommal, mustárral, illetve kevés sóval, őrölt borssal. 10 percig állni hagyjuk, ezután nedves kézzel kb 2 cm vastagságú pogácsákat formázunk.
- Serpenyőben, forró kókuszzsíron, oldalanként 2-3 perc alatt szép pirosra sütjük, majd kiszedjük.
- Forrón, néhány bazsalikomlevéllel díszítve, a salátával (esetleg teljes kiörlésű pirítóssal) tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése