2015. június 4., csütörtök

Sertésszelet piros szalszával


Mindenféle paradicsom nagyon finom ebben az időszakban, érdemes hát minél többet enni belőle, aki szereti, mert igen jótékony zöldség. Ebben az ételben a húst a rajta található fűszeres kéreg teszi igazán ízletessé, érdekessé. Ha zöldséggel fogyasztjuk krumpli helyett, nemcsak hogy nagyon finom, de nem is hízlal.

Hozzávalók (4 személyre): 

  • 60 dkg sertéskaraj (egyben) 
  • 3 fokhagymacikk 
  • 2 evőkanál olívaolaj 
  • 2 teáskanál édes fűszerpaprika 
  • 2 teáskanál tengeri só 
  • 1 teáskanál színes bors 

A szalszához: 

  • 20 dkg koktélparadicsom 
  • 4 retek 
  • 1 piros színű paprika 
  • 1 paradicsom 
  • fél lilahagyma 
  • 1 citrom leve 
  • 1 cikk fokhagyma 
  • 6 evőkanál olívaolaj 
  • 2 evőkanál vörösborecet 

Elkészítése: 

  • A húst hideg vízzel megmossuk, szárazra töröljük. 
  • Mozsárban alaposan összetörjük az apróra vágott fokhagymát a fűszerpaprikával, a sóval, meg a borssal. 
  • Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a húst oldalanként 2-3 percig sütjük. Kivesszük, alaposan bekenjük a fűszerekkel, majd tepsire tesszük, és 220 fokos sütőben puhára sütjük (45-60 perc). Közben, ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá, hogy ne száradjon ki. Amikor megsült, 15 percig pihenni hagyjuk. 
  • Közben a piros salátához a hagymát, meg a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A koktélparadicsomot négybe vágjuk, a retket vékony szeletekre, a paprikát, meg a paradicsomot pedig apró kockára. A hagymát, a fokhagymát, a citromlevet, meg a borecetet egy tálban összekavarjuk, és 1-2 percig puhulni hagyjuk. Összekavarjuk a többi hozzávalóval, majd sózzuk, borsozzuk. 
  • A húst vékony szeletekre vágjuk, és a tetejére halmozzuk a salátát.

Nincsenek megjegyzések: