Mindenféle paradicsom nagyon finom ebben az időszakban, érdemes hát minél többet enni belőle, aki szereti, mert igen jótékony zöldség. Ebben az ételben a húst a rajta található fűszeres kéreg teszi igazán ízletessé, érdekessé. Ha zöldséggel fogyasztjuk krumpli helyett, nemcsak hogy nagyon finom, de nem is hízlal.
Hozzávalók (4 személyre):
- 60 dkg sertéskaraj (egyben)
- 3 fokhagymacikk
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál édes fűszerpaprika
- 2 teáskanál tengeri só
- 1 teáskanál színes bors
A szalszához:
- 20 dkg koktélparadicsom
- 4 retek
- 1 piros színű paprika
- 1 paradicsom
- fél lilahagyma
- 1 citrom leve
- 1 cikk fokhagyma
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vörösborecet
- só
Elkészítése:
- A húst hideg vízzel megmossuk, szárazra töröljük.
- Mozsárban alaposan összetörjük az apróra vágott fokhagymát a fűszerpaprikával, a sóval, meg a borssal.
- Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a húst oldalanként 2-3 percig sütjük. Kivesszük, alaposan bekenjük a fűszerekkel, majd tepsire tesszük, és 220 fokos sütőben puhára sütjük (45-60 perc). Közben, ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá, hogy ne száradjon ki. Amikor megsült, 15 percig pihenni hagyjuk.
- Közben a piros salátához a hagymát, meg a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A koktélparadicsomot négybe vágjuk, a retket vékony szeletekre, a paprikát, meg a paradicsomot pedig apró kockára. A hagymát, a fokhagymát, a citromlevet, meg a borecetet egy tálban összekavarjuk, és 1-2 percig puhulni hagyjuk. Összekavarjuk a többi hozzávalóval, majd sózzuk, borsozzuk.
- A húst vékony szeletekre vágjuk, és a tetejére halmozzuk a salátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése