Saját készítésű tészta, sok-sok vitamindús hozzávalóval, melyek nagyrésze a kertemben termett. Laktató, ugyanakkor kalóriaszegény fogás, a friss hozzávalóknak köszönhetően pedig nagyon ízletes étel. Hús nélkül is lehet jókat enni :)
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg teljeskiörlésű tészta
- 8 dkg vegyes saláta (több színű)
- 7 dkg fetasajt
- 6 dkg mandula
- 1-1 dkg petrezselyemzöld és bazsalikomlevél
- 2 evőkanál mentalevél
- 2 dl olívaolaj
- 1 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Enyhén sós vízben megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
- Közben 4 dkg mandulát, a zöldfűszereket, az olajat, meg a citromlevet összeturmixoljuk.
- Belemorzsoljuk a fetát, ismét összeturmixoljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Megmossuk, darabokra tépkedjük a salátát.
- A tésztát 4 evőkanálnyi pesztóval, meg a salátátval összekavarjuk, megszórjuk darabokra tört mandulával, őrölt borssal, mellé kínáljuk a maradék pesztót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése