2015. június 11., csütörtök

Fűszerpesztós tészta salátával


Saját készítésű tészta, sok-sok vitamindús hozzávalóval, melyek nagyrésze a kertemben termett. Laktató, ugyanakkor kalóriaszegény fogás, a friss hozzávalóknak köszönhetően pedig nagyon ízletes étel. Hús nélkül is lehet jókat enni :)

Hozzávalók (4 személyre): 

  • 40 dkg teljeskiörlésű tészta 
  • 8 dkg vegyes saláta (több színű)
  • 7 dkg fetasajt 
  • 6 dkg mandula 
  • 1-1 dkg petrezselyemzöld és bazsalikomlevél 
  • 2 evőkanál mentalevél 
  • 2 dl olívaolaj 
  • 1 cikk fokhagyma 
  • 2 evőkanál citromlé
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • Enyhén sós vízben megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. 
  • Közben 4 dkg mandulát, a zöldfűszereket, az olajat, meg a citromlevet összeturmixoljuk. 
  • Belemorzsoljuk a fetát, ismét összeturmixoljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Megmossuk, darabokra tépkedjük a salátát. 
  • A tésztát 4 evőkanálnyi pesztóval, meg a salátátval összekavarjuk, megszórjuk darabokra tört mandulával, őrölt borssal, mellé kínáljuk a maradék pesztót.

Nincsenek megjegyzések: