Tipikus olasz saláta ez, persze nem olasz alapanyagokból készült, pedig az lenne az igazi. A friss és üde olasz zöldségek ugyanis páratlanok, az olaszok ételei pedig azért olyan finomak, mert mindig friss hozzávalókkal dolgoznak, általában minimál stílusban.
A jó ételhez nem is szükséges sok hozzávaló, de ami benne van az a legjobb minőség legyen.
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg koktélparadicsom
- 2 sárga színű paprika
- 15 dkg rozskenyér
- 1 édeskömény gumó
- 1 hagyma
- 1 marék rukkola saláta
- 4 dkg sajt
- 2 cikk fokhagyma
- 13 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál mag nélküli zöld olívabogyó
- só. frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Kockára vágjuk a kenyeret, és sütőpapírral bélelt tepsiben 10 perc alatt ropogósra sütjük. A tepsiből kiszedjük, félretesszük.
- Az édesköményt először kétfelé vágjuk, a közepén lévő kemény részt kivágjuk, majd négy részre szeljük.
- A paradicsomot félbe vágjuk, a kétféle hagymát meghámozzuk. A hagymát hat cikkre, a fokhagymát apróra vágjuk.
- Megmossuk a paprikát, majd mindkettőt nyolc cikkre vágjuk.
- Egy nagyobb tálban a zöldségeket összekavarjuk 3 evőkanál olajjal, sütőpapíros tepsire helyezzük, sóval és borssal megszórjuk, majd 15 percig sütjük.
- Közben elkészítjük az öntetet: az olívabogyót darabokra vágjuk, és összekavarjuk a maradék olajjal (10 evőkanál), meg a citromlével.
- A meleg zöldségeket egy tálban a kenyérrel, meg az öntettel összekavarjuk, beleforgatjuk a salátát. Sózzuk, borsozzuk.
- Sajtforgácsokkal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése