2015. június 30., kedd

Barackos-gyömbéres jeges joghurt


A gyömbér nagyszerű ízesítője a baracknak, egy ilyen jeges joghurt pedig épp megfelelő desszert a nyári hőségben. Nálunk kitűnően helyettesítette a cukorral, színezőkkel, meg ki tudja mi mindennel telerakott bolti fagylaltot. A gyerekek nagyon szeretik az ilyesmit.

Hozzávalók: 

  • 70 dkg sűrű görög joghurt 
  • 50 dkg őszibarack 
  • 0,5 dkg friss gyömbér 
  • 0,7 dkg nádcukor 
  • 1 rozmaring ág

Elkészítése: 

  • 60 dkg joghurtot 3 jégkockatartóba kanalazunk, és 2 órára fagyasztóba helyezzük. 
  • A tálaló poharakat 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük. 
  • 50 ml vizet a cukorral felfőzünk, majd hozzáadjuk a hámozott, vékony szeletekre vágott gyömbért. 2 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk, és turmixgépbe öntjük. 
  • Egy nagy fazékban vizet forralunk, beledobjuk a barackot, majd 1 perc főzés után hideg vízben hagyjuk kihűlni. Ezután a héját lehúzzuk, kivesszük a magját, majd apróra vágva a turmixgépbe dobjuk (néhány darabot félreteszünk a tálaláshoz). Hozzáadjuk a rozmaringot, meg a maradék joghurtot, összeturmixoljuk. 
  • A jeges joghurt darabokat egyenként dobjuk bele, miközben folymatosan turmixoljuk. 
  • Az előre behűtött poharakba kanalazzuk, a tetejét pedig a félretett gyümölcsdarabokkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: