2015. június 29., hétfő

Joghurtos sült paprika leves


Egy alkalommal, amikor barátainkkal grilleztünk, kihasználtam az alkalmat, és megsütöttem néhány szép piros paprikát. Tökéletes volt a másnapi leveshez :)

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 piros színű paprika
  • 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 1 l hús- vagy zöldségalaplé 
  • 6 evőkanál joghurt 
  • 1,2 dl száraz fehérbor 
  • 1 lilahagyma 
  • 2 cikk fokhagyma 
  • 3-4 majoránna ág (vagy kaukkfű)+1 evőkanálnyi 
  • 3 evőkanál olívaolaj 
  • 1-2 evőkanál (nyírfa)cukor 
  • 0,7 dkg szárazabb kenyér (teljes kiörlésű)


Elkészítése: 

  • Megmossuk a paprikát, majd forró grillrácson, vagy grill serpenyőben megsütjük. 
  • Amikor minden oldala feketsére sült, levesszük, hűlni hagyjuk, majd a héját lehámozzuk, a csumáját eltávolítjuk, és darabokra vágjuk. 
  • Egy fazékban olajat forrósítunk, és megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg a fokhagymát. Hozzáadjuk a bort, és 2-3 forraljuk. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, a majoránna ágakat, meg a paprikát (néhány darabot félreteszünk a tálaláshoz), megsózzuk, és kb 10 percig főzzük.
  • Közben a kenyér héját levágjuk, a kenyeret pedig kockára vágva 2 percre a levesbe dobjuk. 
  • A fűszerágakat kiszedjük, és a levest turmixgépben összeturmixoljuk. 
  • Tálaláskor a levest tányérba szedjük, joghurttal, paprika darabokkal, illetve apróra vágott majoránnával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: