Egy alkalommal, amikor barátainkkal grilleztünk, kihasználtam az alkalmat, és megsütöttem néhány szép piros paprikát. Tökéletes volt a másnapi leveshez :)
Hozzávalók (4 személyre):
- 8 piros színű paprika
- 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
- 1 l hús- vagy zöldségalaplé
- 6 evőkanál joghurt
- 1,2 dl száraz fehérbor
- 1 lilahagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 3-4 majoránna ág (vagy kaukkfű)+1 evőkanálnyi
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1-2 evőkanál (nyírfa)cukor
- 0,7 dkg szárazabb kenyér (teljes kiörlésű)
- só
Elkészítése:
- Megmossuk a paprikát, majd forró grillrácson, vagy grill serpenyőben megsütjük.
- Amikor minden oldala feketsére sült, levesszük, hűlni hagyjuk, majd a héját lehámozzuk, a csumáját eltávolítjuk, és darabokra vágjuk.
- Egy fazékban olajat forrósítunk, és megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg a fokhagymát. Hozzáadjuk a bort, és 2-3 forraljuk. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, a majoránna ágakat, meg a paprikát (néhány darabot félreteszünk a tálaláshoz), megsózzuk, és kb 10 percig főzzük.
- Közben a kenyér héját levágjuk, a kenyeret pedig kockára vágva 2 percre a levesbe dobjuk.
- A fűszerágakat kiszedjük, és a levest turmixgépben összeturmixoljuk.
- Tálaláskor a levest tányérba szedjük, joghurttal, paprika darabokkal, illetve apróra vágott majoránnával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése