Egy újabb alternatíva, hogy mit kenjünk kenyérre. Ebben a kencében az a legjobb, hogy nyers hozzávalókat tartalmaz, és nemcsak finom, de magas tápértékkel is rendelkezik, ráadásul kevés kalóriát tartalmaz.
Szerettük, hamar elfogyott :)
Hozzávalók (4-6 személyre):
- 2 piros színű paprika
- 6 koktélparadicsom
- 5 aszalt paradicsom
- 1 piros csilipaprika
- 10 dkg orda
- 5 dkg kesudió
- 5 dkg parmezán sajt (helyette száraz füstölt sajtot is használhatunk)
- 5 dkg őrölt mandula
- 2 szardellafilé (nem baj, ha elmarad)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
Elkészítése:
- A paprika héját zöldséghámozóval vékonyan lehámozzuk, a csutkáját eltávolítjuk, a zöldséget kockára vágjuk. A csilipaprikát karikára, a paradicsomot félbe, az aszalt paradicsomot csíkokra vágjuk.
- Mindet a turmixgépbe dobjuk, az olajjal, a kapribogyóval, a szardellával, meg a fűszerpaprikával együtt. 1 percig turmixoljuk.
- A kesudiót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. Néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixgépbe tesszük a sajttal, a mandulával együtt, és egy picit megsózzuk.
- Összeturmixoljuk, a krémet egy tálba szedjük, hozzákavarjuk az ordát.
- A maradék kesudiót darabokra törjük, és megszórjuk a szendvicskrémet, kevés fűszerpaprika társaságában.
- Teljes kiörlésű pirítóssal, szárzellerrel, répacsíkokkal fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése