2015. június 9., kedd

Paprika-paradicsom szendvicskrém, ordával


Egy újabb alternatíva, hogy mit kenjünk kenyérre. Ebben a kencében az a legjobb, hogy nyers hozzávalókat tartalmaz, és nemcsak finom, de magas tápértékkel is rendelkezik, ráadásul kevés kalóriát tartalmaz.
Szerettük, hamar elfogyott :)

Hozzávalók (4-6 személyre): 

  • 2 piros színű paprika 
  • 6 koktélparadicsom 
  • 5 aszalt paradicsom 
  • 1 piros csilipaprika 
  • 10 dkg orda 
  • 5 dkg kesudió 
  • 5 dkg parmezán sajt (helyette száraz füstölt sajtot is használhatunk)
  • 5 dkg őrölt mandula 
  • 2 szardellafilé (nem baj, ha elmarad)
  • 4 evőkanál olívaolaj 
  • 1 evőkanál kapribogyó 
  • 1 teáskanál fűszerpaprika 

Elkészítése: 

  • A paprika héját zöldséghámozóval vékonyan lehámozzuk, a csutkáját eltávolítjuk, a zöldséget kockára vágjuk. A csilipaprikát karikára, a paradicsomot félbe, az aszalt paradicsomot csíkokra vágjuk. 
  • Mindet a turmixgépbe dobjuk, az olajjal, a kapribogyóval, a szardellával, meg a fűszerpaprikával együtt. 1 percig turmixoljuk. 
  • A kesudiót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. Néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixgépbe tesszük a sajttal, a mandulával együtt, és egy picit megsózzuk. 
  • Összeturmixoljuk, a krémet egy tálba szedjük, hozzákavarjuk az ordát. 
  • A maradék kesudiót darabokra törjük, és megszórjuk a szendvicskrémet, kevés fűszerpaprika társaságában. 
  • Teljes kiörlésű pirítóssal, szárzellerrel, répacsíkokkal fogyasztjuk.



Nincsenek megjegyzések: