Nemcsak színeiben üdítő ez a saláta, de a benne rejlő friss fűszereknek köszönhetően igen ízletes.
Sőt, ki merem jelenteni, a legfinomabb salátáták egyike, amit valah kóstoltam. Szóval, ez a nagyszerű saláta mostantól az egyik kedvencem.
A zöldségeket (az uborka kivételével), fűszereket, frissen szedtem a kertemből :)
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 dl kefír
- 2 marék vegyes saláta (zöld, lila, sima, fodros, rukkola stb)
- 1 marék laboda
- 1 salátauborka
- 3 zöldhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál mák
- 2 evőkanál tárkonylevél
- 2 evőkanál kerti zsázsa
- 2 evőkanál mentalevél
- 1 evőkanál kapor
- 12 szál metélőhagyma (snidling)
- 2 teáskanál méz
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A mákot száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, félretesszük hűlni.
- Az öntethez összekavarjuk a kefírt mézzel, olajjal, mákkal, és citromlével. Sóval, borssal fűszerezzük.
- Megmossuk az uborkát, majd zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk.
- A zöldhagymát karikára vágjuk, a snidlinget apróra.
- Megmossuk, és darabokra tépkedjük a salátát, a labodát, majd egy nagy tálban összekavarjuk a zöldfűszerekkel, az uborkával, a kétféle hagymával, illetve az öntettel.
- Tálra szedjük, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése