2015. április 11., szombat

Mentás paradicsomsalsa


Nyarat idéző étel. A sok frissítő alapanyag, amiből készül, minden falatját nyárrá változtatja. A csilipaprika lehet soknak tűnik, ám az étel csak enyhén csíp, éppen annyira, amennyire szeretjük. Nagyon gyorsan elkészíthető, és nagyon egészséges, érdemes kipróbálni.
Jó idő esetén természetesen grillrácson süssük a zöldségeket, de a serpenyőben való sütést se hagyjuk ki, hiszen a sütés adja meg az étel füstös ízét.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 30 dkg paradicsom
  • 1 zöld színű csilipaprika
  • 2 nagy cikk fokhagyma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott mentalevél
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • a tálaláshoz tortilla csipsz
Elkészítése:

  • A paradicsomot, meg a csípőst megmossuk. Egy száraz serpenyőben, a fokhagymával együtt (nem kell meghámozni) pirítani kezdjük. Addig sütjük, amíg a zöldségek minden oldalán fekete pöttyök keletkeznek (kb 15 perc, időnként forgassuk).
  • Ezután turmixgépbe pakoljuk (a fokhagymát nyomjuk ki a héjából), hozzáadjuk az olajat, a citromlevet, majd összeturmixoljuk, de nem teljesen simára, inkább maradjon darabos. Éppen csak megforgatjuk a gépben.
  • Végül hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, meg a mentát, megsózzuk, és tortilla csipsszel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: