2015. április 12., vasárnap

Kefíres csirkecomb káposztasalátával


Gyermekeim nagyon szeretik a ropogós csirkecombot, a legtöbbször tehát az ők kedvükért készül nálunk sült csirkecomb. Fő szempont az egészség, ezért próbálom minél kíméletesebb módon elkészíteni, minél kevesebb egészségtelen hozzávalóval. Jól sikerült ez a változat is, nagyon szerettük.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 alsó csirkecomb 
  • 6 dl kefír 
  • 15 dkg liszt
  • kb 1 l kókuszzsír
  • 1 citrom 
  • 2 teáskanál őrölt paprika 
  • 1 teáskanál zúzott koriandermag 
  • só, őrölt bors 
A káposzta salátához: 
  • 25 dkg fehér káposzta 
  • 1 sárgarépa 
  • 1 zöldhagyma 
  • 1 citrom 
  • 60 ml olívaolaj
  • 60 ml kefír 
  • fél marék apóra vágott mentalevél
  • fél cikk fokhagyma

Elkészítése: 

  • A húst a kefírrel egy nagy tálba tesszük, és lefedve egy éjszakára hűtőszekrényben tároljuk. Ezután konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a fölösleget, megsózzuk. 
  • Egy tálban öszekavarjuk a lisztet, meg a fűszereket, majd a húst beleforgatjuk, és egy serpenyőben, forró olajon aranyszínűre sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba kiszedjük. 
  • A zödségeket megmossuk, a káposztát vékonyra gyaluljuk, a répát lereszeljük, a hagymát pedig karikára vágjuk. 
  • Összekavarjuk a kefírt a citrom levével, az olajjal, az apróra vágott fokhagymával, hozzáadjuk a zöldségeket, a mentát, és összekavarjuk. 
  • A ropogós csirkehúst káposztasalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: