Gyermekeim nagyon szeretik a ropogós csirkecombot, a legtöbbször tehát az ők kedvükért készül nálunk sült csirkecomb. Fő szempont az egészség, ezért próbálom minél kíméletesebb módon elkészíteni, minél kevesebb egészségtelen hozzávalóval. Jól sikerült ez a változat is, nagyon szerettük.
Hozzávalók (4 személyre):
- 8 alsó csirkecomb
- 6 dl kefír
- 15 dkg liszt
- kb 1 l kókuszzsír
- 1 citrom
- 2 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál zúzott koriandermag
- só, őrölt bors
- 25 dkg fehér káposzta
- 1 sárgarépa
- 1 zöldhagyma
- 1 citrom
- 60 ml olívaolaj
- 60 ml kefír
- fél marék apóra vágott mentalevél
- fél cikk fokhagyma
- só
- A húst a kefírrel egy nagy tálba tesszük, és lefedve egy éjszakára hűtőszekrényben tároljuk. Ezután konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a fölösleget, megsózzuk.
- Egy tálban öszekavarjuk a lisztet, meg a fűszereket, majd a húst beleforgatjuk, és egy serpenyőben, forró olajon aranyszínűre sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba kiszedjük.
- A zödségeket megmossuk, a káposztát vékonyra gyaluljuk, a répát lereszeljük, a hagymát pedig karikára vágjuk.
- Összekavarjuk a kefírt a citrom levével, az olajjal, az apróra vágott fokhagymával, hozzáadjuk a zöldségeket, a mentát, és összekavarjuk.
- A ropogós csirkehúst káposztasalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése