2015. április 7., kedd

Erdei gyümölcsös túrópite


Gyorsan,egyszerűen elkészíthető sütemény, és nagyon finom. Mert még mindig található finom nyári gyümölcs a fagyasztómban :)

Hozzávalók: 
  • 25 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott)
  • 20 dkg tehéntúró (zsírszegény)
  • 17 dkg (nyírfa)cukor 
  • 15 dkg liszt
  • 1 tasak vaníliás pudingpor (4 g) 
  • 2 tojás 
  • 1 citrom 
  • 120 ml olaj 
  • 3 dkg vaj 
  • 3 evőkanál ribizli- vagy málnalekvár
  • 1 teáskanál vanília aroma 
  • 2 teáskanál sütőpor 
  • 1 teáskanál szódabikarbóna 
  • a tálaláshoz 2,5 dl habtejszín



Elkészítése: 
  • A gyümölcsöket szűrőedénybe rakjuk, és egy edényre helyezzük, hogy a levét felfogjuk. Legalább 2 órán át hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni. 
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
  • Egy piteformát (26 cm átmérőjű) kivajazunk, 1 dkg cukorral megszórjuk, és beleöntjük a gyümölcsöket. 
  • Összekavarjuk a lisztet, a sütőport, a pudingport, meg a szódabikarbónát. 
  • A tojásokat, 13 dkg cukrot, a vaníliát, a citrom reszelt héját, meg a fél citrom kifacsart levét mixerbe öntjük, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a túrót, meg az olajat, simára turmixoljuk, majd adagonként a lisztes keveréket is. 
  • A tésztát a gyümölcsökre öntjük, és 25-30 perc alatt megsütjük. 
  • Még melegen leborítjuk egy nagy tállal, majd a formát megfordítjuk, hogy a pite a tálra kerüljön. 
  • A gyümölcs levét, amit felfogtunk, a maradék cukorral (3 dkg), meg a lekvárral 2-3 percig főzzük kavargatva, majd egy szűrőn átpasszírozzuk. 
  • A pite tetejére kanalazzuk. A tejszínt habbá verjük, és a pite mellé kínáljuk.

1 megjegyzés:

Vanilin írta...

Istenien néz ki! :)