Gyorsan,egyszerűen elkészíthető sütemény, és nagyon finom. Mert még mindig található finom nyári gyümölcs a fagyasztómban :)
Hozzávalók:
- 25 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott)
- 20 dkg tehéntúró (zsírszegény)
- 17 dkg (nyírfa)cukor
- 15 dkg liszt
- 1 tasak vaníliás pudingpor (4 g)
- 2 tojás
- 1 citrom
- 120 ml olaj
- 3 dkg vaj
- 3 evőkanál ribizli- vagy málnalekvár
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- a tálaláshoz 2,5 dl habtejszín
Elkészítése:
- A gyümölcsöket szűrőedénybe rakjuk, és egy edényre helyezzük, hogy a levét felfogjuk. Legalább 2 órán át hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Egy piteformát (26 cm átmérőjű) kivajazunk, 1 dkg cukorral megszórjuk, és beleöntjük a gyümölcsöket.
- Összekavarjuk a lisztet, a sütőport, a pudingport, meg a szódabikarbónát.
- A tojásokat, 13 dkg cukrot, a vaníliát, a citrom reszelt héját, meg a fél citrom kifacsart levét mixerbe öntjük, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a túrót, meg az olajat, simára turmixoljuk, majd adagonként a lisztes keveréket is.
- A tésztát a gyümölcsökre öntjük, és 25-30 perc alatt megsütjük.
- Még melegen leborítjuk egy nagy tállal, majd a formát megfordítjuk, hogy a pite a tálra kerüljön.
- A gyümölcs levét, amit felfogtunk, a maradék cukorral (3 dkg), meg a lekvárral 2-3 percig főzzük kavargatva, majd egy szűrőn átpasszírozzuk.
- A pite tetejére kanalazzuk. A tejszínt habbá verjük, és a pite mellé kínáljuk.
1 megjegyzés:
Istenien néz ki! :)
Megjegyzés küldése