Hétköznapokon csak ilyen gyors ételekre van idő, de ez nem azt jelenti, hogy az étel ne lenne finom, és tápláló. Gombaízű krémes leves, különleges feltéttel, nagyon finom, ajánlom :)
Éhesebbek pirítóssal fogyasszák.
Hozzávalók:
- 25 dkg csiperkegomba
- 5 dkg krumpli (hámozva)
- 1 fej hagyma
- 1 l csirkealaplé
- 1 babérlevél
- 1 evőkanálnyi zsályalevél
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 70 ml főzőtejszín
- 1 cikk fokhagyma
- 1 babérlevél
- só, frissen őrölt bors
- kevés méz és balzsamecet
A tálaláshoz:
- 10 dkg papírvékony sonka (pl prosciutto vagy serrano)
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- kevés balzsamecet
- néhány bazsalikomlevél
- őrölt bors
Elkészítése:
- A sonkát egy tálra sorakoztatjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, és megszórjuk néhány bazsalikomlevéllel (el is maradhat), őrölt borssal.
- Apróra vágjuk a hagymát, meg a fokhagymát, majd a babérlevéllel a kókuszzsíron megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, felöntjük alaplével (vagy víz és házi ételízesítő), és megfőzzük.
- Megmossuk a gombát, kivágjuk a szárat, feldaraboljuk, és a zsályával együtt a leveshez adjuk.
- Felforraljuk, 3-5 percig főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, illetve mézzel, balzsamecettel ízesítjük. Amikor kész, őrölt borssal megszórjuk.
- Tálaláskor a leves tetejére sonkaszeletet helyezünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése