Tulajdonképpen ez egy paella akar lenni, Spanyolország fő nemzeti eledele, mely egy rizses-sáfrányos egytálétel. Hússal, tenger gyümölcseivel, zöldséggel egyaránt készítik, én most friss pontyot használtam, és ami a lényeg, paella fűszerrel ízesítettem, melyet nővérem hozott nekem Barcelonából.
Természetesen megreformáltam, és rizs helyet bulgurt használtam, mely a rizs egészséges alternatívája.
Nagyon finom, laktató, egészséges egytálétel.
Hozzávalók:
- 60 dkg friss ponty
- 12 dkg bulgur
- 5 dkg lángolt kolbász
- 2,5 dkg aszalt paradicsom
- 1 kápiapaprika
- 1 fej hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál kókuszzsír
- kevés citromlé
- só, bors, petrezselyemzöld
Elkészíése:
- A paradicsomot fél órára langyos vízbe áztatjuka.
- A halat megmossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvsséget. Szeletekre vágjuk, sóval, őrölt borssal fűszerezzük.
- Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt, megpirítjuk rajta a karikára vágott kolbászt, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát, és néhány percig együtt pirítjuk. Megmossuk, leöblítjük a bulgurt, majd az ételhez kavarjuk a darabokra vágott aszalt paradicsommal együtt, némi só, bors, és egy kevés curry fűszer társaságában.
- Rárakosgatjuk a halszeleteket, meglocsoljuk citromlével, és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Addig főzzük, amíg a hal meg a bulgur megpuhult.
- Apróra vágott friss petrezselyemzölddel, citromlével ízesíthetjük.
Megj: A bulgur tört
búza, mely a rizs egy nagyszerű, egészséges alternatívája. Magas rost- és
alacsony kalóriatartalmának köszönhetően kiváló fogyókúrás köret.
Tipp: Az ételt hal
helyett készthetjük csirkemellből is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése