Nagyon jól sikerült ez a mártás, rengeteg féle ételhez el tudom még képzelni. Hallal is fogyasztottuk, receptjét annak is hamarosan beírom. Mivel a húspogácsából kihagytam a krumplit, meg a kenyeret, így nem a hagyományos fasírtra kell gondolni, hanem egy kímélőbb, kalóriaszegényebb húsgolyóra. Más zöldfűszerrel is ízesíthetjük, ha nincsen kéznél snidling.
Szerintem ez az egyik kedvenc mártásom, aki szereti a paprika ízét, az föltétlenül próbálja ki :)
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 1 csokor snidling (metélőhagyma)
- 1 tojás
- só, őrölt bors
- kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
A paprikaszószhoz:
- 2 piros színű paprika
- 1 sárga színű paprika
- 1 csokor zöldhagyma (4-5 szál)
- 1 vöröshagyma
- 3 evőkanál kókuszzsír (vagy 4 evőkanál olívaolaj)
- 2 dl víz
- 0,5 dl főzőtejszín
- kevés citromlé
- só
Elkészítése:
- A húst megdaráljuk, összekavarjuk a tojással, apróra vágott snidlinggel, illetve sóval és borssal. Nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, kissé kilapítjuk.
- Egy serpenyőben 2 evőkanálnyi kókuszzsírt felforrósítunk, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, meg a paprikát (2 evőkanál paprikát félreteszünk előtte). Vízzel felöntjük, és néhány perc alatt puhára főzzük. Ezután összeturmixoljuk, sóval és citromlével ízesítjük.
- Közben a serpenyőben a maradék kókuszzsíron megpirítjuk a ferdén szeletekre vágott újhagymát, meg a félretett paprikát. Felöntjük a mártással, tejszínnel dúsítjuk, és összeforraljuk.
- A mártást egy tálba kiszedjük, elmossuk a serpenyőt, majd kókuszzsírt hevítünk, és a fasírtokat pirosra sütjük.
- Forrón, a mártással kínáljuk.
Tipp: Köretként rizs, kifőtt tészta, vagy krumplipüré illik mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése