Egészséges kennivalóra nagyon sok alternatíva létezik, zöldségekből, de magvakból is készíthetjük. Ez egy picit édesebb kence, de a zöldségek, meg a csíra jól kiegészítik édeskés ízvilágát. Ráadásul így még több tápanyaghoz jutunk, és a kesudió már eleve hemzseg az értékes vitaminoktól.
Hozzávalók:
- 10 dkg nyers kesudió
- kb 50 ml víz
- pici só
Elkészítése:
- A kesudiót késes aprítóba szórjuk, majd bekapcsoljuk, és addig járatjuk, amíg a gép a kesudiót először porrá, majd fokozatosan masszává őröli.
- Hozzáadjuk a sót, meg a vizet, és tovább aprítjuk, amíg egy kenhető krém lesz belőle. A művelet eltart 10-20 percig is, néha állítsuk meg a gépet pihenni.
- A kesudióvajat teljes kiörlésű kenyérre kenve, zöldségekkel, csírával fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése