2015. április 16., csütörtök

Házi kesudióvaj


Egészséges kennivalóra nagyon sok alternatíva létezik, zöldségekből, de magvakból is készíthetjük. Ez egy picit édesebb kence, de a zöldségek, meg a csíra jól kiegészítik édeskés ízvilágát. Ráadásul így még több tápanyaghoz jutunk, és a kesudió már eleve hemzseg az értékes vitaminoktól.

Hozzávalók:

  • 10 dkg nyers kesudió
  • kb 50 ml víz
  • pici só
Elkészítése:

  • A kesudiót késes aprítóba szórjuk, majd bekapcsoljuk, és addig járatjuk, amíg a gép a kesudiót először porrá, majd fokozatosan masszává őröli.
  • Hozzáadjuk a sót, meg a vizet, és tovább aprítjuk, amíg egy kenhető krém lesz belőle. A művelet eltart 10-20 percig is, néha állítsuk meg a gépet pihenni.
  • A kesudióvajat teljes kiörlésű kenyérre kenve, zöldségekkel, csírával fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések: