Múlt héten Ausztriában pihentünk egy hetet, a nővéreméknél, ott készítettem ezt a nagyon finom, és egészséges tésztaételt. Az ötlet egy kiváló osztrák gasztróújságból származik, melyet mindig nagy előszeretettel lapozok, és már nagyon sok példányt begyűjtöttem a nővérem jóvoltából :)
A bazsalikomos pesztó az egyik legnagyobb kedvencem, így amiben ez van, az csak jó lehet. És jó is. Mennyei!
Hozzávalók:
- 40 dkg teljes kiőrlésű spagetti
- 40 dkg sütőtök
- 140 ml olívaolaj
- 2 cikk fokhagyma
- 3 dkg parmezán sajt reszelve
- 3 dkg bazsalikomlevél
- 3 dkg apróra tört mandula
- 2 dkg apróra tört tökmag
- 8 zsályalevél
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A pesztóhoz összeturmixoljuk a mandulát, a tökmagot, a parmezán sajtot, a fokhagymát, meg a bazsalikomot 120 ml olívaolajjal. Kevés sóval ízesítjük.
- A tésztát kifőzzük, majd leszűrjük.
- Ezalatt a sütőtököt meghámozzuk, és zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, és a sütőtököt néhány perc alatt megpirítjuk. Megszórjuk apróra morzsolt zsályával, sózzuk és borsozzuk.
- A spagettit a pesztóval összekavarjuk, a tetejére pedig a sütőtökből halmozunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése