2014. november 24., hétfő

Fasírt nyársak káposztasalátával, joghurtszósszal


Ez az étel nagyon ízlett nekünk, egyszerűen tökéletes. A hosszú leírás ellenére, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és egészséges is. A mérték persze itt is fontos, mint minden diétás, vagy nem diétás ételnél :)

Hozzávalók (4 személyre):

A fasírthoz:

  • 60 dkg darált sertéscomb
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj) a sütéshez
  • 1-2 cikk fokhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál házi paradicsompüré
  • 2 teáskanál morzsolt kakukkfű (lehet majoránna, bazsalikom, oregánó is)
  • 1-2 teáskanál csilipor
  • só, őrölt bors
  • opcionális: mustár a tálaláshoz
A káposztasalátához:
  • 80 dkg fehér káposzta
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1-2 evőkanál fehér balzsamecet
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál nyírfacukor (esetleg méz)
  • 1 teáskanál só
  • őrölt bors
A kapros joghurtszószhoz:
  • 250 g sűrű, natúr joghurt (a görög a legjobb)
  • 1 csokor kapor (lehet fagyasztott is)
  • 2 teáskanál ánizsmag
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • A salátához megmossuk a káposztát, a vastag részeket kivágjuk, és nagyon vékony csíkokra szeleteljük. Egy nagy tálba dobjuk, megszórjuk sóval, és kézzel alaposan összedolgozzuk, hogy kissé meglágyuljon. Hozzáadjuk a cukrot, a mustárt, a balzsamecetet, az olajat, illetve jól megborsozzuk, és alaposan összekavarjuk. Letakarva, legalább 30 percig állni hagyjuk.
  • Az ánizsmagot mozsárban összezúzzuk, majd a kaporral együtt a joghurthoz kavarjuk. Ízlés szerint sóval, ősölt borssal ízesítjük.
  • A fasírt hozzávalóit egy tálban kézzel alaposan összedolgozzuk, és 8 egyforma hengert formázunk a masszából. Mindeniket fanyársra húzzuk, és grillserpenyőben (vagy normál serpenyőben), forró kókuszzsíron, 10-12 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: