Ez az étel nagyon ízlett nekünk, egyszerűen tökéletes. A hosszú leírás ellenére, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és egészséges is. A mérték persze itt is fontos, mint minden diétás, vagy nem diétás ételnél :)
Hozzávalók (4 személyre):
A fasírthoz:
- 60 dkg darált sertéscomb
- 1 tojás
- 3 evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj) a sütéshez
- 1-2 cikk fokhagyma apróra vágva
- 2 evőkanál házi paradicsompüré
- 2 teáskanál morzsolt kakukkfű (lehet majoránna, bazsalikom, oregánó is)
- 1-2 teáskanál csilipor
- só, őrölt bors
- opcionális: mustár a tálaláshoz
A káposztasalátához:
- 80 dkg fehér káposzta
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1-2 evőkanál fehér balzsamecet
- 2 teáskanál mustár
- 1 teáskanál nyírfacukor (esetleg méz)
- 1 teáskanál só
- őrölt bors
A kapros joghurtszószhoz:
- 250 g sűrű, natúr joghurt (a görög a legjobb)
- 1 csokor kapor (lehet fagyasztott is)
- 2 teáskanál ánizsmag
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A salátához megmossuk a káposztát, a vastag részeket kivágjuk, és nagyon vékony csíkokra szeleteljük. Egy nagy tálba dobjuk, megszórjuk sóval, és kézzel alaposan összedolgozzuk, hogy kissé meglágyuljon. Hozzáadjuk a cukrot, a mustárt, a balzsamecetet, az olajat, illetve jól megborsozzuk, és alaposan összekavarjuk. Letakarva, legalább 30 percig állni hagyjuk.
- Az ánizsmagot mozsárban összezúzzuk, majd a kaporral együtt a joghurthoz kavarjuk. Ízlés szerint sóval, ősölt borssal ízesítjük.
- A fasírt hozzávalóit egy tálban kézzel alaposan összedolgozzuk, és 8 egyforma hengert formázunk a masszából. Mindeniket fanyársra húzzuk, és grillserpenyőben (vagy normál serpenyőben), forró kókuszzsíron, 10-12 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése