Csak egy egyszerű, hétköznapi leves, ám nagyon finom. Nálunk nagy kedvenc a krumplileves, ezért készítem többféle módon.
Hozzávalók (6 személyre):
- 80 dkg krumpli
- 25 dkg lángolt kolbász
- 6 tojás
- 1 vöröshagyma
- 3-4 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál házi ételízesítő
- 2 teáskanál ecet
- 1 teáskanál cukor
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Egy fazékban a karikára vágott kolbászt pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és együtt megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott krumplit, felöntjük 2 liter vízzel,megsózzuk, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Az ételízesítőt csak az utolsó öt percben adjuk hozzá.
- Közben elkészítjük a buggyantott tojást: egy fazékban, a citromlével, 1,5 liter vizet forralunk. A tojásokat egyenként egy tálikóban felütjük, a forró vizet pedig megkavarjuk, hogy örvény keletkezzen. Óvatosan belecsúsztatjuk egy tojást, és lassú tüzön, 3-4 percig forraljuk, amíg a tojás megszilárdul, de a belseje még folyós marad. Szűrőkanállal egy tányérra kiszedjük. A műveletet minden tojással megismételjük.
- Amikor a leves megfőtt, borssal, ecettel, és cukorral ízesítjük.
- Minden tányérra egy tojást helyezünk, és rámerjük a forró levest.
Tipp: Mellé tejfölt, csípőspaprikát kínálhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése