Pehelykönnyű piskóta, citruskrémmel, a tetején finom, ropogós habcsókréteg. Azt hiszem, ennél több nem is szükséges egy mennyei tortaszelethez, az elkészítése pedig szinte gyerekjáték, ráadásul sok időt sem igényel.
Hozzávalók:
- 17 dkg cukor +2 evőkanálnyi
- 12 dkg liszt
- 6 dkg étkezési keményítő
- 8 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- porcukor a szóráshoz
A narancsos krémhez:
- 4 narancs
- 1 tasak citromos pudingpor
- 4 evőkanál cukor
Elkészítése:
- A piskótához 2 tojást szétválasztunk, majd 2 tojássárgáját, és 6 egész tojást mixerrel kb 2 percig habosítunk. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját, meg 12 dkg cukrot cukrot, és kb 5 percig verjük, amíg a massza térfogata megnő, és kifehéredik.
- Beleforgatjuk a keményítővel elkevert lisztet, és a tésztát egy 26 cm átmérőjű, kerek tortaformába öntjük.
- A maradék 2 tojásfehérjét 5 dkg cukorral lágy habbá verjük, a tészta tetejére simítjuk, és megszórjuk 2 evőkanálnyi cukorral.
- 18ö fokos sütőben, 35 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a narancsok levét kicsavarjuk, összesen 500 ml-re lesz szükségünk. A pudingport, meg a cukrot elkeverjük egy kevés narancslével, a többit főni tesszük.
- Amikor a narancslé felforrt, beleöntjük a pudingport, és lassú tüzön, kavargatva, sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
- A piskótát a keretből kivesszük, középen elvágjuk, két lapra.
- Az alsó piskótaszeletet egy tálra helyezzük, meglocsoljuk egy kevés vízzel (vagy narancslével), rásimítjuk a kihűlt narancskrémet. Befedjük a másik piskótalappal, majd miután teljesen megdermedt, szeleteljük.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése