2014. június 19., csütörtök

Zöldhagymás padlizsánsaláta pirított tökmaggal, mentás joghurttal


Nagy kedvencem a meleg padlizsánsaláta, hideg joghurttal és pirított fenyőmaggal. Most tökmaggal és mentával készítettem, így is brutálfinom szerintem. Így magára is tökéletesen megfelel, akár ebédre is. Itt, ehhez a finom csirkéhez is ilyen salátát fogyasztottunk. Csak picit másképp.

Hozzávalók:
  • 1 nagyobb, vagy 2 kisebb padlizsán
  • 3 zöldhagyma szárastól
  • 3 evőkanál tökmag
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 1 evőkanál apróra vágott menta
  • kevés extra szűz olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • a sütéshez kb 4-6 evőkanál kókuszzsír 

Elkészítése:

  • A padlizsánt megmossuk, vékonyabb szeletekre vágjuk. Sóval és borssal megszórjuk, majd egy serpenyőben, forró kókuszzsíron mindkét felét szép pirosra sütjük.
  • Papírtörlőre kiszedjük.
  • Vékony csíkokra vágjuk a hagymát, és a visszamaradt zsiradékban enyhén megpároljuk. Megszórjuk tökmaggal, és kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  • A joghurtot kikavarjuk egy kevés sóval, őrölt borssal, és a mentával. Kevés olajat öntünk a tetejére, majd a hagymás padlizsán mellé kínáljuk.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon tetszik, finom lehet!

Edó írta...

Én nagyon szeretem :)