2014. június 17., kedd

Csokoládés cseresznyés kocka, mandulás morzsával



Ez egy madárlátta sütemény, olyan gyorsan elfogy ugyanis, hogy még jóformán kihűlni sincs ideje. Nagyon finom, omlós, csokoládés ízű, a tetején a gyümölcs, meg a ropogós morzsa tökéletes kiegészítője. Bár, a meggy sokkal jobban illene szerintem a sütemény édes ízvilágához, sokkal karakteresebb lenne. De a férjem miatt inkább lecseréltem cseresznyére, mert ő velem ellentétben nem rajong a meggyes sütikért.
Fotózni gyorsan kellett, mert kirándulni vittük.

Hozzávalók:

  • 60 dkg magozott cseresznye
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só
A mandulás morzsához:
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 evőkanál cukor

Elkészítése:

  • Megmossuk, és kimagozzuk a cseresznyét. A csokoládét fóliával leterítjük, húsklopfplóval apróra zúzzuk. A mandulát ugyanígy darabokra törjük. 
  • A morzsához a puha vajat összemorzsoljuk a liszttel, a cukorral, meg a mandulával.
  • Egy nagyobb tálban összekavarjuk a lisztet, a cukrot, a csokoládét, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, meg a sót.
  • Egy másik tálban a tojást villával elhabarjuk, majd az olajjal, a tejjel, meg a vaníliával összekavarjuk.
  • A két masszát összevegyítjük, és egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk (34x25 cm).
  • Megszórjuk cseresznyével, illetve meghintjük a mandulás morzsával.
  • 180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük (végezzünk tűpróbát!).

Nincsenek megjegyzések: