Ez az egészséges finomság percek alatt elkészül, finom kis uzsonna, vagy vendégváró lehet. A gyümölcsöket természetesen lehet variálni ízlés szerint, nálam most ezek a gyümölcsök vannak kéznél (még a fagyóból).
Egyszerű, de annál nagyszerűbb sütemény, bármikor összedobhatjuk, ha egy kis édességre vágyunk, még időhiányban is.
Hozzávalók (4 tortácskához):
A keksz-alaphoz:
- 18 dkg korpás keksz (cukor nélküli)
- 10 dkg nyírfacukor
- 1,5 dl tej
A túrókrémhez:
- 25 dkg zsírszegény tehéntúró
- 1 kis doboz zsírszegény natúr joghurt
- 12 dkg nyírfacukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanília aroma
A tetejére:
- 10 dkg piros bogyós gyümölcs: meggy, szeder, málna
- 1 evőkanál nyírfaporcukor
Elkészítése:
- A kekszet a cukorral együtt késes aprítóban finomra aprítjuk.
- Összegyúrjuk a tejjel, majd négy szufléformát (vagy kisebb tűzálló tortaformát) egyenletesen megtöltünk a masszával úgy, hogy az oldalára is kerüljön.
- Ezután 200 fokos sütőben, kb 10 percig sütjük, majd melegen kiborítjuk a kosárkákat.
- A krémhez a túrót kikavarjuk a hozzávalókkal, majd a kihűlt kosárkákba kanalazzuk.
- A tetejét kirakjuk gyümölcsökkel, illetve megszórjuk porcukorral. Nyírfacukrot blenderben (konyhai robot turmixrésze) tudunk porrá őrölni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése