2014. június 23., hétfő

Paradicsomos fehérbab leves kaprosan


Finom könnyű és gyors étel, szinte főzeléknek is beillene, mert jó sűrű. De lehet vízzel hígítani, ha valakinek túl sűrű lenne. A legjobb, ha házilag eltett paradicsomlevet használunk, úgy lesz a legfinomabb. Nagyon finom kaprosan!


Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz paradicsomos fehérbab konzerv (kb 800 g)
  • 30 dkg füstölt sonka
  • 1 l sűrű paradicsomlé
  • 1 nagyobb zöldhagyma
  • 2 evőkanál kapor
  • 2 evőkanál házilag eltett ételízesítő
  • 1-2 teáskanál cukor
  • 2 babérlevél
  • kevés olaj a sütéshez (2 evőkanál kókuszzsírt használtam)
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • A hagymát megmossuk, majd karikára vágva a zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, a kockára vágott sonkát, és összepirítjuk.
  • Jöhet bele a fehérbab, az ételízesítő, meg a paradicsomlé.
  • Sózzuk, borsozzuk, illetve pici cukorral ízesítjük. Néhány percig forraljuk, a végén pedig beledobjuk az apróra vágott kaprot.

Nincsenek megjegyzések: