Finom könnyű és gyors étel, szinte főzeléknek is beillene, mert jó sűrű. De lehet vízzel hígítani, ha valakinek túl sűrű lenne. A legjobb, ha házilag eltett paradicsomlevet használunk, úgy lesz a legfinomabb. Nagyon finom kaprosan!
Hozzávalók:
- 1 nagy doboz paradicsomos fehérbab konzerv (kb 800 g)
- 30 dkg füstölt sonka
- 1 l sűrű paradicsomlé
- 1 nagyobb zöldhagyma
- 2 evőkanál kapor
- 2 evőkanál házilag eltett ételízesítő
- 1-2 teáskanál cukor
- 2 babérlevél
- kevés olaj a sütéshez (2 evőkanál kókuszzsírt használtam)
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A hagymát megmossuk, majd karikára vágva a zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, a kockára vágott sonkát, és összepirítjuk.
- Jöhet bele a fehérbab, az ételízesítő, meg a paradicsomlé.
- Sózzuk, borsozzuk, illetve pici cukorral ízesítjük. Néhány percig forraljuk, a végén pedig beledobjuk az apróra vágott kaprot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése