2014. június 26., csütörtök

Currys spenót-lencse leves kókusztejjel, pirított mandulával


A legújabb kedvenc levesem. A kókusztej meg a curry együtt olyan hihetetlen ízvilág, hogy más ízesítés egyáltaln nem is szükséges ehhez az ételhez. Imádom!
Egyébként zuhogó esőben fotóztam, na itt látszik, hogy ha én egyszer valamit akarok... hát igen. Ha valamit nagyon szeretek, abban nemigen tud megállítani semmi, ez van :))

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vörös lencse
  • 400 ml kókusztej
  • 7 dkg spenót
  • 5 zöldhagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3 evőkanál mandula
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • kb fél teáskanálnyi currypor
  • a tálaláshoz: teljes kiörlésű kenyérből pirítós

Elkészítése:

  • A hagymákat megmossuk, a fehér és világoszöld részét karikára vágjuk, és az apróra vágott fokhagymával együtt 1 evőkanálnyi kókuszzsíron megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk az átmosott lencsét, felöntjük kókusztejjel, és 4,5 dl vízzel, majd megzóssuk, curryvel ízesítjük, és addig főzzük, amíg a lencse megpuhul (kb 15 perc).
  • Közben a spenótot megmossuk, csíkokra vágjuk, és a főzés vége előtt a leveshez adjuk. Egy-két percig főzzük még.
  • A mandulát fólia alatt húsklopfolóval apróra törjük, száraz serpenyőben megpirítjuk.
  • A hagymák zöld szárát kb 4 cm-es darabokra vágjuk, és a maradék kókuszzsíron egy perc alatt megpirítjuk. Megsózzuk, és tálaláskor a leves tetejére helyezzük, a pirított mandulával együtt.
  • Teljes kiörlésű kenyeret pirítunk mellé, azzal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: