Több pozitívum is van ebben az ételben, a legfontosabb az, hogy a zöldségek nyersen vannak benne. A másik, hogy percek alatt elkészül. És nem utolsó sorban remek azért, mert tízóraira, szendvics helyett is készíthetjük, kitűnő egészséges alternatíva.
Hozzávalók:
- 20 dkg sós tehéntúró
- 5 dkg spenót
- 2 kisebb zöldhagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál natúr joghurt
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 teáskanál dijoni mustár
- só, csipetnyi őrölt bors
Elkészítése:
- A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, majd minden hozzávalót egy késes robotgépben krémesre kavarunk. Ennek hiányában, aprítsuk össze a zöldségeket, majd a túróval együtt kavarjuk ki.
- Saját ízlésünknek megfelelően ízesítsük a balzsamecettel meg a mustárral, a egadott mennyiségeken nyugodtan lehet változtatni.
- Teljes kiörlésű pirítóssal, zöldségekkel fogyasszuk.
1 megjegyzés:
Szia Edó, jobbnál jobbak ezek a receptek, le a kalapokkal előttük. Nemcsak ez a kence, de isteni a csokis mogyorotorta meg a marlenka is. Ki vannak próbálva. Big lájk :)Csak így tovább.
Megjegyzés küldése