2014. június 5., csütörtök

Spenótos krémtúró



Több pozitívum is van ebben az ételben, a legfontosabb az, hogy a zöldségek nyersen vannak benne. A másik, hogy percek alatt elkészül. És nem utolsó sorban remek azért, mert tízóraira, szendvics helyett is készíthetjük, kitűnő egészséges alternatíva.

Hozzávalók:

  • 20 dkg sós tehéntúró
  • 5 dkg spenót
  • 2 kisebb zöldhagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • só, csipetnyi őrölt bors
Elkészítése:

  • A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, majd minden hozzávalót egy késes robotgépben krémesre kavarunk. Ennek hiányában, aprítsuk össze a zöldségeket, majd a túróval együtt kavarjuk ki.
  • Saját ízlésünknek megfelelően ízesítsük a balzsamecettel meg a mustárral, a egadott mennyiségeken nyugodtan lehet változtatni.
  • Teljes kiörlésű pirítóssal, zöldségekkel fogyasszuk.

1 megjegyzés:

bambina írta...

Szia Edó, jobbnál jobbak ezek a receptek, le a kalapokkal előttük. Nemcsak ez a kence, de isteni a csokis mogyorotorta meg a marlenka is. Ki vannak próbálva. Big lájk :)Csak így tovább.