Nagy kedvencem a meleg padlizsánsaláta, hideg joghurttal és pirított fenyőmaggal. Most tökmaggal és mentával készítettem, így is brutálfinom szerintem. Így magára is tökéletesen megfelel, akár ebédre is. Itt, ehhez a finom csirkéhez is ilyen salátát fogyasztottunk. Csak picit másképp.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb, vagy 2 kisebb padlizsán
- 3 zöldhagyma szárastól
- 3 evőkanál tökmag
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 evőkanál apróra vágott menta
- kevés extra szűz olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- a sütéshez kb 4-6 evőkanál kókuszzsír
Elkészítése:
- A padlizsánt megmossuk, vékonyabb szeletekre vágjuk. Sóval és borssal megszórjuk, majd egy serpenyőben, forró kókuszzsíron mindkét felét szép pirosra sütjük.
- Papírtörlőre kiszedjük.
- Vékony csíkokra vágjuk a hagymát, és a visszamaradt zsiradékban enyhén megpároljuk. Megszórjuk tökmaggal, és kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
- A joghurtot kikavarjuk egy kevés sóval, őrölt borssal, és a mentával. Kevés olajat öntünk a tetejére, majd a hagymás padlizsán mellé kínáljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon tetszik, finom lehet!
Én nagyon szeretem :)
Megjegyzés küldése