2013. március 23., szombat

Tárkonyos karfiolleves



Hozzávalók:

  • 40 dkg karfiol
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott ecetes tárkony (eltett)
  • 2 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál házi ételízesítő
  • só, bors
  • citromlé vagy balzsamecet ízlés szerint

Elkészítése:

  • A zöldségeket megmossuk, a gyökereket meghámozzuk, karikára vágjuk, a karfiolt pedig apróra tördeljük.
  • Az apróra vágott hagymát a kókuszzsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, és 1-2 percig kavargatva pirítjuk.
  • Felöntjük vízzel, és csak néhány percig főzzük, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Ekkor hozzáadjuk az ételízesítő, a tárkonyt, megsózzuk és borsozzuk, beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk.
  • Ha szükséges citromlével savanyítjuk.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Edó, úgy szeretem a fotóidat:) S persze a levesedet is:)

Edó írta...

:) Köszi Kati,örülök!