Ráérős vasárnapi reggelekre, egy tulajdonképpeni átlényegült tojásrántotta, némi hússal megbolondítva.
Egyszerű fehér zsemlét sütöttem erre a célra, de készen vásároltat is használhatunk.
Hozzávalók:
- 4 zsemle
- 30 dkg csirkemell
- 5 dkg zöldhagyma
- 3 tojás
- néhány szelet camembert sajt a tetejére (vagy reszelt sajt)
- só, bors
- kevés kókuszzsír vagy olaj a sütéshez
A zsemléhez:
- 60 dkg kenyérliszt
- 1,5 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 3 evőkanál olaj
- 3,20 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:
- A csirkemellet apró kockára vágjuk, és a zsiradékon 3-5 percig pároljuk. Megsózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a villával felvert tojásokat.
- Ezután már csak addig sütjük, amíg a tojás éppen csak elkezd keményedni. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzákavarjuk az apróra vágott zöldhagymát.
- A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk, és mindeniket megtöltjük a húsos raguval.
- A tetejére egy-egy szelet sajtot helyezünk, és 200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.
Megj: A zsemlét a szokásos módon sütjük, pl az itt leírtak szerint.
2 megjegyzés:
Jó kis tartalmas reggeli, nagyon jól hangzik! Kipróbálós! :)
Hogy ez milyen jó ötlet, te Edó:) Már gyűjtöttem egy zsemlés ötletet Adéltől is, most viszem ezt is:)
Megjegyzés küldése