Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom sütemény. Piskótatekercset szinte bármivel tölthetünk, de ha csak finom házi lekvárral töltjük, úgy is nagyon finom.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 18 dkg cukor
- 18 dkg liszt
A krémhez:
- 15 dkg jó minőségű étcsokoládé (min.50%-os)
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
- A krémet előző este készítjük el: a tejszínt az apróra tört csokoládéval lassú tüzön felmelegítjük, közben kavargatjuk, amíg a csoki elolvad.
- Ezután levesszük a tűzről, megvárjuk amíg kihűl, majd éjszakára hűtőszekérnybe helyezzük, hogy jól megdermedjen.
- Másnap mixerrel felverjük, kihabosítjuk.
- A tojások sárgáját félig felverjük, majd a cukrot fokozatosan adagolva hozzá, kemény habbá verjük.
- Óvatosan belekavarjuk először a tojások sárgáját, azután a lisztet.
- Egy nagy tepsi hátára sütőpapírt terítünk, és rásimítjuk a masszát úgy, hogy befedje a tepsit.
- 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve, egy tiszta konyharuhára borítjuk.
- Miután a piskótatekercs kihűlt, óvatosan kicsavarjuk, és egyenletesen megkenjük csokoládékrémmel.
- Feltekerjük, egy kevés időre hűtőszekrénybe helyezzük, majd szeleteljük.
Tipp: A tetejére olvasztott csokoládét csurgathatunk, vagy porcukorral megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése