Nagyon finom, kiadós sütemény, a gyerekek is nagyon szeretik. Mézes lapok, vaníliás krémmel töltve, csokoládémázzal borítva. Nálunk egy nap alatt elfogyott :).
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg méz
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 3 evőkanál kakaópor
- 1/2 evőkanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 1 l tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 1 evőkanál liszt
- 15 dkg vaj
- 1 teáskanál vanília aroma
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítése:
- A mézet a cukorral és a vajjal, folyamatosan kavargatva, összemelegítjük.
- Levesszük a tűzről, belekavarjuk a tojásokat, majd a kakaóval és a szódabikarbonával elkevert lisztet.
- A tésztát fóliába csomagoljuk (nagyon lágy), és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
- A krémhez a pudinport a cukorral a tejben megfőzzük, majd langyosra hűtjük. Hozzákavarjuk a vaníliával kikavart vajat.
- A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és egyenként vékony téglalapokra nyújtjuk.
- Tepsi hátán szerre kisütjük, 8-10 perc alatt.
- A mázhoz a tejszínt a csokoládéval lassú tüzön összemelegítjük.
- Ezután a krémmel betöltjük a lapokat, és a tetejére kenjük a csokoládémázt.
- Legalább 1 órát puhulni hagyjuk a süteményt, utána szépen szeletelhető.
Eredeti recept itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése