2013. március 6., szerda

Kakaós csiga



Reggelire egy csésze forró kakaóval, vagy tízóraira, uzsonnára. A töltelék lehet diós, mákos, kókuszos, vaníliás stb, ki ahogy szereti.
Gyerekek kedvence.


Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

A töltelékhez:
  • 3 evőkanál kakaó 
  • 4 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
Elkészítése:
  • Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos tejben elkavarjuk, majd letakarva felfuttatjuk.
  • Ezután a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk, de az olvasztott vajat csak a végén adjuk hozzá, hogy a tészta ne lágyuljon el túlságosan.
  • A tésztát langyos helyre tesszük, és a duplájára kelesztjük.
  • Ezt követően lazán átgyúrjuk, majd lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk.
  • Megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukros kakaóval. Szorosan felcsavarjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  • A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, nem túl közel egymáshoz, és további 10-15 percig kelesztjük.
  • 180-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: