Reggelire egy csésze forró kakaóval, vagy tízóraira, uzsonnára. A töltelék lehet diós, mákos, kókuszos, vaníliás stb, ki ahogy szereti.
Gyerekek kedvence.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 7 dkg olvasztott vaj
- 4 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál rumaroma
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
A töltelékhez:
- 3 evőkanál kakaó
- 4 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
- Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos tejben elkavarjuk, majd letakarva felfuttatjuk.
- Ezután a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk, de az olvasztott vajat csak a végén adjuk hozzá, hogy a tészta ne lágyuljon el túlságosan.
- A tésztát langyos helyre tesszük, és a duplájára kelesztjük.
- Ezt követően lazán átgyúrjuk, majd lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk.
- Megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukros kakaóval. Szorosan felcsavarjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
- A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, nem túl közel egymáshoz, és további 10-15 percig kelesztjük.
- 180-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése