Főzzünk abból, amint van alapján készült ez az étel. Talán elsőnek meredeknek tűnhet a répafasírttal, de szerintem nagyon finom, egyáltalán nem hiányzik mellé a húsból készült fasírt.
Ilyenkor, a tavaszt várva nem is kívánnék egyebet, mint jó kis főzelékeket.
Hozzávalók:
- 50 dkg zsenge karalábé
- 1-2 újhagyma
- 2 evőkanál apróra vágott friss kapor
- 1,5 evőkanál teljes kiörlésű liszt
- 1,5 dl zsírszegény főzőtejszín
- frissen facsart citromlé vagy balzsamecet
- 2 evőkanál kókuszzsír (vagy olaj)
- só, őrölt bors
A répafaísrthoz:
- 40 dkg zsenge sárgarépa
- 5 dkg zabpehely lisztté őrölve (pl blenderrel)
- 1 tojás
- 1 kis fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
- kókuszzsír (vagy olaj) a sütéshez
Elkészítése:
- Egy serpenyőben az apróra vágott zöldhagymát a kókuszzsíron megpároljuk.
- A karalábét meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és néhány perc alatt roppanósra pároljuk. Közben pótoljuk a vizet, ha szükséges.
- A lisztet a tejszínnel csomómentesre kavarjuk, a főzelékhez adjuk, ízesítjük sóval, borssal, citromlével, kaporral, és összeforraljuk.
- A fasírthoz a répát meghámozzuk, majd a hagymával, a fokhagymával, és a petrezselyemzölddel együtt késes aprítóban felaprítjuk. Ennek hiányában a répát lereszeljük, a hagymákat pedig nagyon apróra vágjuk.
- Összekavarjuk a tojással, a zabpehely liszttel, illetve sóval és borssal ízesítjük.
- A masszából lapos korongokat formázunk, és kókuszzsírban ropogósra sütjük.
- A főzeléket a répafasírttal tálaljuk.
1 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, elindultam hozzátok :D
Megjegyzés küldése