Hozzávalók:
- 40 dkg karfiol
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál apróra vágott ecetes tárkony (eltett)
- 2 dl zsírszegény főzőtejszín
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál házi ételízesítő
- só, bors
- citromlé vagy balzsamecet ízlés szerint
Elkészítése:
- A zöldségeket megmossuk, a gyökereket meghámozzuk, karikára vágjuk, a karfiolt pedig apróra tördeljük.
- Az apróra vágott hagymát a kókuszzsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, és 1-2 percig kavargatva pirítjuk.
- Felöntjük vízzel, és csak néhány percig főzzük, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Ekkor hozzáadjuk az ételízesítő, a tárkonyt, megsózzuk és borsozzuk, beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk.
- Ha szükséges citromlével savanyítjuk.
2 megjegyzés:
Edó, úgy szeretem a fotóidat:) S persze a levesedet is:)
:) Köszi Kati,örülök!
Megjegyzés küldése