2013. február 25., hétfő

Mazsolás keksz-szalámi (diétás)


A keksz-szalámi felelős nálunk az én kedves párom, azt mindig ő készíti. Nagy adagot, mert gyorsan szokott fogyni. Na de hogy nekem is a kedvembe járjon, készített külön egy diétás változatot is. Szinte semmi különbség nincs, ugtyanolyan finom, csak ez jóval egészségesebb változat. És diétás :)
Hát ilyen az én emberem, egy aranyember!!

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor nélküli korpás keksz (Korpovit)
  • 6 evőkanál nyírfacukor (vagy más édesítő ízlés szerint)
  • 2 púpozott evőkanál kókuszzsír
  • 3 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 2-3 evőkanál kókuszreszelék
  • 4 dl víz
Elkészítése:
  • A mazsolát egy kevés langyos vízbe beáztatjuk.
  • A kekszet egy tálban nem túl kicsi darabokra tördeljük.
  • A vizet a kókuszzsírral, a cukorral, és a kakaóval felfőzzük, majd hozzákavarjuk a rumaromát.
  • A folyadékot ráöntjük a kekszre, hozzáadjuk a lecsöpögtetett mazsolát, és lazán összekavarjuk. A masszát háztartási fóliára borítjuk, és rudat formálunk belőle. A kókuszreszeléket a fóliára szórjuk, beleforgatjuk a tekercset.
  • Becsomagolva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen, és szépen szeletelhető legyen.

2 megjegyzés:

Csatlós Erzsébet írta...

Hát ezzel nekem is kedveskedhetne valaki, plusz egy jó kávé hozzá...

Edó írta...

Hát ha János nem,majd én,legközelebb:)puszillak!