Egyik kedvencem a hús-gyümölcs páros. Ezért is készítettem meggymártást, mellé pedig csirkefasirtot, melyet egy kis csicseriborsóval tettem gazdagabbá. Eléggé száraz lett ilyen formán, a mártással együtt viszont kitűnő. A rukkola saláta pedig épp megtette krumpliköret helyett, nagyon szerettem így együtt!
Kalóriaszegény, tápértékben nagyon gazdag, laktató étel.
Hozzávalók:
- 45 dkg csirkemell filé
- 5 dkg csicseribirsó (szárazon mérve)
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 evőkanál lenmagliszt (helyette 1 tojás)
- marék petrezselyemzöld
- só, bors
- kókuszzsír a sütéshez
A meggymártáshoz:
- 15 dkg fagyasztott meggy
- 2-3 evőkanál nádcukor
- 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 1 dl főzőtejszín
- csipet só
Elkészítése:
- A csicseriborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk. Másnap tiszta vízben főni tesszük, fövés közben a vizet időnként pótoljuk (nagyon sokáig kell főzni). Puhára főzzük, majd leszűrjük.
- A húst, a csicseribosót, a hagymát, meg a petrezselyemzöldet ledaráljuk, hozzáadjuk a lenmaglisztet (vagy a tojást), és sóval, borssal ízesítve összegyúrjuk.
- A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk, és kókuszzsírban kisütjük.
- A mártáshoz a meggyet annyi vízben főni tesszük, amennyi éppen csak ellepi. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük, közben hozzáadjuk a cukrot, és a sót, majd levesszü ka tűzről, és összeturmixoljuk.
- A keményítőt elkeverjük a hideg tejszínnel, lassan a mártáshoz csurgatjuk, majd kavargatva besűrítjük. Ha nem elég édes, adhatunk még hozzá kevés cukrot.
- A mártást a fasírt mellé tálaljuk, és friss salátával (esetleg krumplipürével) fogyasztjuk.
1 megjegyzés:
jaaaaajjjjj! nagyon fincsi lehet! pont ezt kivanom most... :-))
Megjegyzés küldése