A legfinomabb sütemények közé tartoznak azok a fajták, amelyekbe valamilyen nyers zöldség vagy gyümölcs is kerül. Ettől ugyanis a sütemény tésztája szaftos lesz, még két nap múlva is.
Sütőtök helyett használhatunk sárgarépát, vagy cukkinit is, természetesen nyersen reszelve. A sütemény ízén egyáltalán nem érződik a benne rejlő zöldség, az állaga viszont maga a menyország.
Brownie-ban is nagyszerűen megállja a helyét!
Nagy része még melegen elfogyott, hisz brutál finom.
Hozzávalók:
- 25 dkg sütőtök
- 20 dkg étcsokoládé (min.50 %-os kakaótartalmú)
- 15 dkg vaj
- 4 tojás
- 6 evőkanál barna nádcukor (vagy barnacukor)
- 15 dkg liszt
- fél teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília aroma
- csipet só
- 10 dkg erdei mogyoró (esetleg dió, vagy mandula)
Elkészítése:
- A sütőtököt nyersen lereszeljük.
- A csokoládét a vajjal összeolvasztjuk (mikróban, vagy vízgőz felett).
- Az egész tojásokat mixerrel néhány percig habosítjuk, közben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát is.
- A reszelt sütőtököt hozzákavarjuk (lehet mixerrel is), majd az olvasztott csokoládét is óvatosan beleforgatjuk.
- Végül a sóval és a sütőporral elkevert lisztet is elkeverjük benne.
- A masszát egy 38x28 cm-es (vagy kisebb), sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 170 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
- Akkor jó a tészta, ha a teteje már megkeményedett, de belül még szaftos. Ezt egy hústű, vagy egy hurkapálca segítségével ellenőrizhetjük.
- Miután langyosra hűlt, szeleteljük.
2 megjegyzés:
A tavaly sütöttem sütőtökkel pitét, de azt megkellett előre sütni. Érdekes így nyersen, de biztosan finom, szeretjük a brownie-t. Eltettem a receptet, megkóstoljuk:-)
Igen,a lényeg az,hogy nyersen kerül bele a tésztába,mindenféle zöldség vagy gyümölcs.Mert aztán megsül.
Megjegyzés küldése