Az ilyen jellegű levesek nálunk percek alatt elfogynak, különösen az eperkrémleves a gyerekek nagy kedvence. Ilyenkor, kora nyáron gyakran készítem.
Rizsgombóccal még finomabb és laktatóbb, anélkül viszont nem hízlal :)
Ebben a levesben az is jó, hogy a gyümölcsöt nem főztem, csupán felforraltam, elkerülve ezzel, hogy a legtöbb értékes vitamin kifőjön belőle.
Ha nem szeretnénk sűríteni (jelen esetben pudingporral), akkor egyáltalán nem szükséges felforralni, így nyers (élő) gyümölcslevest kapunk.
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 0,5 l natúr joghurt (zsírszegény)
- 5-6 evőkanál nyírfacukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 3-4 szem szegfűszeg
- kevés őrölt fahéj
- fél citrom reszelt héja
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
A rizsgombóchoz:
- 2 dl rizs
- 4 dl tej (zsírszegény)
- 2 púpozott evőkanál nyírfacukor
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
- 3 dl vizet a cukorral és a fűszerekkel felforralunk.
- 3 evőkanál joghurtot (az összemnnyiségből) a vaníliás pudingporral simára keverünk.
- Az epret alaposan megmossuk, megpucoljuk, és a joghurttal összeturmixoljuk.
- Ezután a vízhez adjuk a pudingos joghurttal együtt, majd kavargatva összeforraljuk, és levesszük a tűzről.
- A rizsgombóchoz a rizset vaníliás-cukros tejben megfőzzük, majd kihűtjük, és kézzel gombócokat formálunk belőle.
- Az alaposan behűtött eperleveshez tálaljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon szép a levesed, most elfogadnák belőle egy tányérral :)
Guszta a leves, ki kell próbálni:))
Megjegyzés küldése