2017. október 31., kedd

Avokádós, lilakáposztás szendvics tormás majonézzel





Hozzávalók 4 személyre:


  • 20 dkg lilakáposzta
  • 2 avokádó
  • 2 sárgarépa
  • 1 citrom
  • 0,5 lilahagyma
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál reszelt torma
  • 1 evőkanál xilit (nem diétázóknak cukor)
  • 2 teskanál mustár
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • só, őrölt bors
  • 8 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér

Elkészítése:

  • A lilakáposztát megmossuk, nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd egy tálban sóval és cukorral összekavarjuk. Kézzel 1-2 percig alaposan megdolgozzuk, majd belekavarjuk a vékonra szelt lilahagymát, citromlevet, meg olívaolajat. Sóval és borssal ízesítjük.
  • A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk.
  • Meghámozzuk az avokádót, a magját kiemeljük, felszeleteljük, és citromlével alaposan meglocsoljuk.
  • A tojássárgáját mustárral elkeverjük, majd az olajat először cseppenként, majd vékony sugárba adagolva, egy fakanállal kikavarjuk. A majonézbe reszelt tormát, iletve pici sót, meg borsot keverünk.
  • 4 toast kenyeret vékonyan megkenünk tormás majonézzel, megszórjuk répával, lilakáposztával, majd kirakjuk avokádó szeletekkel. A másik 4 szelet kenyérrel beborítjuk, melyet szintén megkenünk egy kevés majonézzel.
Tipp: Diétás válotozat: a kenyészeleteket tormás joghurttal kenjük meg, majonéz helyett.

Nincsenek megjegyzések: