Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg kenyérliszt
- 1 kisebb főtt, áttört burgonya
- 3 evőkanál olaj
- 1,5 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 tasak szárított élesztő (7 g)
- 1-5-2 dl langyos víz
A feltéthez:
- 50 dkg darált hús
- 7 dkg aszalt datolya
- 2,5 dl joghurt
- 2 csilipaprika
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1 teáskanál currypor
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál olaj
- néhány szál petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
-->
Elkészítése:
- A tésztához a hozzávalókat gyors, határozott mozdulatokkal összegyúrjuk, a vizet óvatosan adagoljuk, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Miután alaposan megdagasztottuk (a dagasztást végezheti gép is), langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
- Közben a feltéthez egy serpenyőben olajat hevítünk. Megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a köményt, a curryt, illetve az oregánót. 2 percig pirítjuk kavargatva, ezután hozzáadjuk a húst, meg az apróra vágott datolyát. Kavargatva lepirítjuk, majd felöntjük 3 dl vízzel, és 10 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, és hűlni hagyjuk.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, és kézzel óválisra nyomkodjuk. Mindenikre eloszlatjuk a húsos ragut, kirakjuk petrezselyemzöddel, meglocsoljuk joghurttal, és megszórjuk apróra vágott csilivel.
- 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése