Nagyon-nagyon finom, egészséges, diétás, és tápláló gyümölcskenyeret sikerült készítenem. Másfajta gluténmentes lisztekkel is működhet, nem föltétlenül csak mandulaliszttel.
Én most a fotón látható szépséghez ezt a lisztet használtam, mert mindenmentes, met könnyen emészthető, és mert sokkal jobban érzem magam tőle.
Természetesen nemcsak áfonya, hanem más gyümölcs, aszalt gyümölcs, apróra tördelt csokoládé, stb is kerülhet bele.
Én most a fotón látható szépséghez ezt a lisztet használtam, mert mindenmentes, met könnyen emészthető, és mert sokkal jobban érzem magam tőle.
Természetesen nemcsak áfonya, hanem más gyümölcs, aszalt gyümölcs, apróra tördelt csokoládé, stb is kerülhet bele.
Hozzávalók:
A mandula-morzsához:
- 15 dkg mandulaliszt
- 15 dkg áfonya (fagyasztott)
- 8 dkg eritrit
- 4 tojás
- 0,5 dl kókuszzsír
- csipetnyi só
A mandula-morzsához:
- 8 dkg mandula felaprítva
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál eritrit
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
- Az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra verjük (géppel 3-4 perc). Hozzáadjuk az olvadt kókuszzsírt, illetve a sóval, és szódabikarbónával elkevert mandulalisztet. Óvatosan beleforgatjuk, majd a massza felét egy sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk.
- A mandulát, az eritritet, a kókuszzsírt, meg a fahéjat összekavarjuk. Egyik felét a tésztára simítjuk az áfonya felével együtt. Beborítjuk a maradék tésztával, majd a tetejére szórjuk az áfonyát, illetve a megmaradt mandula-morzsát.
- 175 fokos sütőben 45-60 percig sütjük (végezzünk tűpróbát).
-->
Tipp:
Eririt helyett xilitet, vagy nyírfacukrot is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése