2017. október 15., vasárnap

Tofus avokádós szendvics reggelire



Nagyon laktató, finom, és tápláló reggeli. Majonéz helyett én joghurttal kentem meg a magam szendvicsét, illetve lisztmentes, csökkentett szénhidtráttartalmú zsemlével fogyasztottam. A fotón az én adagom látható :)
A zsemle receptje itt található.

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 4 zsemle, vagy kifli tetszés szerint
  • 40 dkg tofu
  • 1 érett avokádó
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 0,5 evőkanál citromlé
  • 4 teáskanál currypor
  • só, őrölt bors

A majonézhez: 

  • 1,5 dl olaj
  • 2 tojássárgája
  • 2 teáskanál mustár
  • 0,5 cikk fokhagyma 
  • 1 evőkanál citromlé
  • csipetnyi só

Elkészítése: 

  • A majonézhez a tojássárgáját a mustárral összekavarjuk. Az olajat először cseppenként, majd vékony sugárban hozzáadva, egy fakanállal folytonosan kavargatjuk, amíg kemény majonézet kapunk. Belekavarjuk a zúzott fokhagymát, a citromlevet, és egy pici sót. 
  • Az avokádót meghámozzuk, a magját kiszedjük, cikkekre vágjuk és citromlével meglocsoljuk. 
  • A tofut 4 szeletre vágjuk. Bekenjük curryvel, olajjal, és pici sóval, majd grill serpenyőben aranyszínűre sütjük. 
  • A zsemlét kettévágjuk, megkenjük majonézzel, majd kirakjuk tofuval, avokádóval, illetve megszórjuk apróra vágott lilahagymával. Borssal, megszórjuk, majd a tetejét ráhelyezzük.

Nincsenek megjegyzések: