Hozzávalók 4 személyre:
- 2 bőr nélküli csirkemell filé
- 1 gránátalma
- 0,5 citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 teáskanál currypor
- só, őrölt bors
A bulgursalátához:
- 20 dkg bulgur
- 7 dkg fetasajt
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 1 evőkanál menta
- só, őrölt bors
-->
Elkészítése:
- A gránátalmát kétfelé vágjuk, és mindkét felét alaposan kicsavarjuk. A levét (kb 1 dl) egy edénykében lassú tüzön kb 5 percig forraljuk,ezalatt besűrűsödik.
- Összekavarjuk a gránátalmaszirupot, az olívaolajat, a citromlevet, a petrezselyemzöldet, a curryt, meg egy kevés őrölt borsot.
- A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd alaposan bekenjük a gránátalmás páclével. Legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
- Közben egy edényben a bulgurt 5 dl ételízesítős vízben puhára főzzük. Sóval, borssal, és egy kevés citromlével ízesítjük. Apróra vágott fetasajttal összevegyítjük.
- A húst tepsire helyezzük, a páclevet rálocsoljuk, és 180 fokos sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük (közben gyakran locsolgassuk meg).
- Tálaláskor a bulgursalátát megszórjuk gránátalma magokkal, mentával, illetve őrölt borssal.
- A húst ferdén szeletelve a tetejére helyezzük, és egy kevés sült lével meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése