2017. október 18., szerda

Gránátalmás sült csirkemell fetás bulgursalátával



Hozzávalók 4 személyre: 

  • 2 bőr nélküli csirkemell filé
  • 1 gránátalma
  • 0,5 citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál currypor
  • só, őrölt bors


A bulgursalátához: 

  • 20 dkg bulgur
  • 7 dkg fetasajt
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 1 evőkanál menta
  • só, őrölt bors



-->
Elkészítése: 

  • A gránátalmát kétfelé vágjuk, és mindkét felét alaposan kicsavarjuk. A levét (kb 1 dl) egy edénykében lassú tüzön kb 5 percig forraljuk,ezalatt besűrűsödik. 
  • Összekavarjuk a gránátalmaszirupot, az olívaolajat, a citromlevet, a petrezselyemzöldet, a curryt, meg egy kevés őrölt borsot. 
  • A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd alaposan bekenjük a gránátalmás páclével. Legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. 
  • Közben egy edényben a bulgurt 5 dl ételízesítős vízben puhára főzzük. Sóval, borssal, és egy kevés citromlével ízesítjük. Apróra vágott fetasajttal összevegyítjük. 
  • A húst tepsire helyezzük, a páclevet rálocsoljuk, és 180 fokos sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük (közben gyakran locsolgassuk meg). 
  • Tálaláskor a bulgursalátát megszórjuk gránátalma magokkal, mentával, illetve őrölt borssal. 
  • A húst ferdén szeletelve a tetejére helyezzük, és egy kevés sült lével meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések: