Egy finom sörkorcsolya, előétel, vagy sós rágcsa. Ezzel a főtt tojással tálalt mártással igazi ínyencség.
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg fagyasztott leveles tészta
- 3 dkg parmezán sajt
- 3 dkg durvára tört pisztácia
- 1 tojássárgája
- pici só
A remoulade-mártáshoz:
- 2,5 dl majonéz
- 1 dl joghurt
- 5 dkg savanyú uborka
- fél kisebb fej hagyma
- 2 evőkanál kapribogyó
- 1-1 evőkanál apróra vágott petrzselyemzöld és kapor
- 3 szardellafilé, olajban eltett
- csipetnyi cukor
- só, őrölt bors
- 4 főtt tojás
Elkészítése:
- A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
- A tojást keményre főzzük, majd kockára felvágjuk.
- Enyhén lisztezett felületen 24x24 cm nagyságúra kinyújtjuk, ls megkenjük tojássárgájával. Reszelt sajttal, illetve pisztáciával megszórjuk, picit belenyomkodjuk, ezután rudakra felvágjuk. 180 fokos sütőben pirosra sütjük (12-15 perc).
- Közben összeturmixoljuk az uborkát, a hagymát, a kapribogyót, a szardellát, meg a fűszereket a majonézzel. Hozzákavarjuk a joghurtot, sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
- A mártást poharakba kanalazzuk, tetejére tojásdarabokat szórunk, és a sajtos rudak mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése