A tehéntúrós sütemények a kedvenceink közé tartoznak, ez a túrós szelet pedig kimondottan nagyon finom. Rengeteg cukrot, meg vajat tartalmaz, de ez éppen ettől olyan jó :)
Hozzávalók a tésztához:
A töltelékhez:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj (jó minőségű)
- 5 dkg kakaópor
- 2 tojás
- 1,5 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 1 kg tehéntúró
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 6 tojás
- 1 tasak vaníliás pudingpor (50 g)
- 1 citrom reszelt héja
- kevés citromlé
- 1 teáskanál vanília aroma
- kevés porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
- A tésztához valókat gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk.
- A töltelékhez valókat alaposan összekavarjuk, a tojásnak csak a sárgáját kavarjuk hozzá. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a töltelélhez kavarjuk óvatosan.
- A tészta kétharmadát kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, villával megszúrkodjuk, aztán a tölteléket egyenletesen elolaszlatjuk rajta.
- A maradék tésztából rudakat sodrunk, a tészta tetejére rakosgatjuk, majd 170 fokos sütőben, kb 50 perc alatt megsütjük.
- Amikor langypsra hűlt, kockára vágva, porcukorral megszórva fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése