Egy izgalmas ízvilágú, egészséges, laktató húsos fogás. Hamar összedobható, de akár ünnepi fogásként is simán helytáll.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 3 hagyma
- 1 szárzeller
- 1 doboz hámozott paradicsom (40 dkg)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1-1 teáskanál őrölt fahéj, kurkuma, és currypor
- 3 dl natúr joghurt
- 1 marék mentalevél
- só
A körethez:
- 20 dkg kuszkusz
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál házi ételízesítő
Elkészítése:
- Egy serpenyőbben, az olajon megpörköljük a háromféle fűszert, majd a kockára vágott hagymát hozzáadjuk, megpirítjuk.
- A kockára vágott zellert is beleszórjuk, kevés ideig együtt pároljuk, ezután a szintén kockára vágott húst hozzáadva, fehéredésig pirítjuk.
- Felöntjük 2 dl vízzel, illetve paradicsommal, sózzuk, és az egészet fedő alatt puhára főzzük.
- A kuszkuszt egy tálba szórjuk, közben pedig 4-5 dl vizet az ételízesítővel felforralunk, és a kuszkuszra öntjük. Letakarjuk a tálat, és néhány percig hagyjuk, hogy a vizet felszívja. Ekkor belekavarjuk a vajat.
- Tálaláskor a csirkét joghurttal meglocsoljuk, mentalevéllel megszórjuk, mellé pedig kuszkuszt adunk köretként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése